Spørg til månedens tilbud

Om Cafe smile

Hvis man er ny i en by skal man forbi forskellige barrierer før man føler sig velkommen og at det er et hjem med alt hvad der hører til.
Hvis man ikke bare er ny i en by, men ny i et fremmed land er disse barrierer mere udtalte og kan nogle gange synes umulige at forcere.

Der kan være mange årsager til at man er i Aalborg (Danmark), men det er bevist igen og igen at en forankring i lokalmiljøet er en afgørende faktor når man skal falde på plads. Uanset om hvilken form for hjælp eller nærvær man har brug for, ønsker vi på Café Smile at være med til at facilitere det. Vi ser Café Smile som et sted hvor det tværkulturelle møde foregår. Her kan forskellige tilbud og indsatser på blandt andet flygtningeområdet samles.

Café Smile
Caféen er en non profit socialøkonomisk virksomhed, der drives af integrationsforening Aalborg (IFA) og Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). Overskuddet af driften går til integrationsfremmende tiltag.
Café Smile danner ramme for forskellige aktiviteter, der har til formål at formidle rådgivning, skabe netværk og introducere nydanskere med flere til Aalborg og Danmark.

Café Smile er også værter for kultur arrangementer.

Café Smile drives af frivillige danskere og nydanskere, med ønsket om at intgration finder sted både blandt brugere, frivillige og ledere.

Værdier i Café Smile

 • Smile you are amazing
 • At møde mennesker med smil inviterer til fællesskab.
 • Et tiltrængt smil kan ændre en dag til det bedre.
 • Et smil smitter og spreder glæde.
 • Smil nedbryder grænser.
 • Frivillighed er at elske mennesker
 • Gensidig respekt fremmer god kommunikation

Bliv frivillig
Hvis du sidder med tanken at Café Smile er en fantastisk mulighed for at gøre Aalborg til en endnu bedre by så har vi brug for din hjælp!

 • Du kan gøre Café Smile til din stamcafe
 • Du kan blive medlem af integrationsforening Aalborg (IFA)
 • Du kan udbrede kendskabet til vores cafe
 • Du kan donere mad eller penge
 • Du kan blive frivillig og få del i det gode fællesskab

Frivillige på Café Smile:
Café Smile har engagerede frivillige, der kan lide at brygge en latte, vaske op og betjene vores cafékunder mens de er del af et dynamisk internationalt miljø. Som frivillig er du med til at skabe et indbydende miljø og du har mulighed for at være med til at skabe nye aktiviteter og initiativer. Det at være frivillig kan være med til at skabe sociale kontakter, forbedre sprogkompetencer og give en ekstra dimension på dit CV.

Hvad kan vi tilbyde?
På Café Smile bliver du en del af et spændende internationalt miljø, hvor frivillige og cafégæster kommer fra mange forskellige lande. Du bliver oplært i caféarbejdet de første gange, du er frivillig. Caféen danner ramme om foredrag og kulturaftener, hvor du er velkommen til at deltage. To gange om året holder vi en fest for de frivillige.

Hvor meget arbejder en frivillig på Café Smile? 
Café Smile frivillige har som udgangspunkt en ”vagt” om ugen eller hver anden uge (en fast ugedag). Vagter onsdag-fredag er minimum tre timer i tidsrummet 15.30-21.30.

Hvordan bliver jeg frivillig i Café Smile? 
Du kan kigge ind, ringe, skrive en mail eller udfylde en kontaktformular. Efter en personlig samtale hvor du kan stille masser af spørgsmål , kan du beslutte dig for, om du vil være frivillig i caféen.

Vi glæder os til at høre fra dig! Kontakt info@cafesmile.dk eller ring 23 39 88 07